Forum Sport laat punten liggen

16 February 2020, 06:26 uur
Sport
mainImage

Het duel in de subtop van de 1e klasse was pas een minuut aan de gang toen Tom Bijen al een goede kans kreeg om te scoren. Op aangeven van Timo Ploemen schoot Tom Bijen hard in maar de sterk keepende doelman Ferry Hagendijk stompte de bal naast. Het was het begin van een wedstrijd waarin Forum Sport de bovenliggende partij was maar de vele kansen en mogelijkheden die het creëerde onbenut liet.

Vanuit een goede verdediging en een sterk spelend middenveld werden de voorwaartsen van Forum Sport in stelling gebracht.

Maar het lukte niet om doelman Hagendijk te verrassen. Schoten van Hugo van Diepenbeek, Lorenzo Seymonson en Edoardo Saurwalt waren vaak net niet goed genoeg of werden gestopt door de verdedigers van Xerxes DZB.

Ook twee hoekschoppen van Tom Bijen draaiden gevaarlijk in maar kwamen via de lat terug in het veld. Na rust met een straffe wind tegen bleef Forum Sport domineren. Opnieuw de betere kansen voor de Voorburgers met zo nu en dan een counter van Xerxes DZB.

Het wachten was op de 1-0 van Forum Sport. Het zou ook verdiend zijn geweest. Maar als je niet scoort dan is de tegenstander nog altijd kansrijk. Uit een counter werd de doorgebroken spits van Xerxes DZB door Sebastiaan van Beek vastgehouden. Rode kaart voor Sebastiaan en een vrije trap op de 16 meter.

Gelukkig voor Forum Sport smoorde de bal in de muur. Met 10 man zocht het opnieuw de aanval. Vlak voor tijd opnieuw grote kansen!! Maar het was ook doelman Justin van Look die vlak voor tijd een tegentreffer met een prima redding wist te voorkomen. Conclusie: Xerxes DZB won een punt, Forum Sport liet twee punten liggen.

Door: Jean Nederlof