Forum Sport geniet na van bekerzege

1 September 2019, 15:33 uur

De 1e bekerwedstrijd, uit bij Teylingen, leverde een ruime 6-0 overwinning op voor Forum Sport. De Voorburgers hadden het tegen de zondag tweedeklasser niet echt moeilijk, al moet je dat natuurlijk wel afdwingen. Net zoals vorige week zaterdag in het gewonnen duel tegen zondag hoofdklasser RKAVV liep het goed bij de Voorburgers. Er werd met veel inzet en gevoetbald, hoog tempo en met veel druk naar voren. Bij balverlies werd er meteen collectief gejaagd op de bal.

En als er weer balbezit was dan was er zeer gevarieerd aanvalsspel. Vanuit het sterke middenveld werden de vleugelspitsen Brian de Jong en Edoardo Saurwalt gezocht met als centrumspits de gevaarlijke Luuk Goedbloed.

Het was al na acht minuten raak. Een prima voorzet van Brian de Jong vanaf rechts en Luuk Goedbloed scoorde de 1-0.

Een kwartier later aanval over links. Edoardo Saurwalt bediende Brian de Jong: 2-0. Vlak voor rust waren de rollen omgedraaid. Assist van Brian en doelpunt van Edoardo.

Na rust wat wissels bij Foum Sport.

Op een assist van Tom Bijen scoorde Edoardo de 4-0 en vlak daarna choot ook Edoardo de rebound van de keeper erin.

Vlak voor tijd een prima actie van Marc du Chatinier. Hij speelde zich op rechts vrij en schoot hard in. De ruime overwinning is een duidelijk signaal dat het team sterker wordt. Ook bij een grote voorsprong gretig op zoek naar meer.

Volgende week voor de beker op eigen terrein tegen het Haagse VUC.

En dan proberen de opgaande lijn vast te houden!

Door: Jean Nederlof