Forum Sport geeft voorsprong weg

3 February 2019, 08:15 uur
Foto archief Alexander Wagener.
Ondanks twee treffers van Marc du Chatinier (op deze archieffoto stijlvol in actie) gaf Forum Sport de winst uit handen

Het was een belangrijk duel voor beide ploegen. Na een eerste perioden met een 2e respectievelijk 4e plek vielen zowel Westlandia als Forum Sport in de 2e periode ver terug met 1 punt uit 4 wedstrijden. Het ging dus ergens om in Naaldwijk.  De eerste helft was Forum sport heer een meester. Marc du Chatinier opende de score in de 10e minuut. Hij draaide mooi weg van de directe tegenstander en schoot laag naast keeper Camilo Paez Arias de 0-1 binnen. Forum sport werd sterker en sterker maar het duurde wel tot de 38e minuut alvorens Dario van Breukelen vallend de 0-2 binnenkopte.

In de 45e minuut een penalty voor Forum Sport. Doelman Camilo Paez Arias tikte binnen de 16 meter middenvelder Hugo van Diepenbeek aan. Scheidsrechter Delgaauw besliste dat het een penalty was  en gaf de keeper ook geel. Een zware straf maar voor de Voorburgers een mooi moment. Marc du Chatinier benutte de penalty en zodoende kon Forum Sport met een 3-0 voorsprong van de thee gaan genieten. Na rust een andere wedstrijd. Was voor de rust Forum sport heer en meester, na de rust liet Forum Sport het initiatief aan Westlandia. Zij wisten daar wel raad mee. Met enorm veel inzet en veel fysiek geweld werd Forum sport teruggedrongen.

In de 61e minuut een doelpunt voor Westlandia, Uit een duidelijke buitenspel positie wist Hamza el Yddri de 1-3 binnen te schieten. De scheidsrechter negeerde het (terechte) vlagsignaal van de assistent scheidsrechter. Spijtig, want het had veel invloed op het resterende deel van de wedstrijd. Het duel werd hierna wat onvriendelijker en het voetbalniveau zakte met de minuut.. Met een doelpunt van Rob Klop in de 70e minuut (vrije trap) en de 87e minuut (penalty) kwam Westlandia alsnog op 3-3. Kortom, de Voorburhgers verspeelden duren punten. Dit was volkomen onnodig.

Door: Jean Nederlof