Forum Sport geeft niet thuis

9 February 2020, 08:17 uur

De meeste Forum Sport getrouwen hoopten op een voortzetting van de goede reeks van de afgelopen weken. Maar het liep totaal anders. Forum Sport had een off-day. Het is een paar keer per seizoen dat het gebeurt en ja, ook zaterdag was het zo.  Volgens trainer Dennis den Turk was het, op de thuiswedstrijd tegen Xerxes DZB na, de tot nu toe slechtste wedstrijd van het seizoen.

Neptunus Schiebroek, in de thuiswedstrijd ook al de winnaar met 4-3, was opnieuw de bovenliggende partij. De 1e helft ging het redelijk gelijk op. Aan beide kanten wat kansen maar beide keepers, Justin van Look aan Voorburgse kant en Angelo Spanjaart bij de Rotterdammers waren scherp en stonden steeds in goede positie  om de schoten te pareren. Tijdens de rust waren de aanwezigen die ik gesproken heb het erover eens. Dit zou wel een 0-0 kunnen worden.

Maar het liep anders. Na de hervatting een sterker Neptunus Schiebroek dat bijna alle persoonlijke duels won en ook alle afvallende ballen wist te veroveren. Met snelle en uiterst slimme spelers als Claudio Santos Silva en Leroy van Buren was er constant dreiging.

In de 61e minuut was het aanvoerder Sander Duin die de hoekshop van links achter keeper Jusin van Look inschoot. Bij Forum Sport alle hens aan dek. In de rust was Hugo van Diepenbeek al gewisseld voor Oalid Faik. Ook Lorenzo Seymonson en Gijs Hebing (licht geblesseerd) werden vervangen door Orlando Agues Ribeiro en Ethan Tunney. Voor Ethan (18 jaar) was het zijn competitie debuut in het 1e elftal van Forum Sport. Het mocht niet baten. In plaats van de gelijkmaker werd het 0-2 door een doelpunt van de beste man van het veld Claudio Santos Silva.

Voor Forum Sport een teleurstellend resultaat. Volgende week, uit bij Xerxes DZB kans op eerherstel!!

Door: Jean Nederlof