Forum Sport-doelman maakt gelijkmaker

21 April 2019, 13:55 uur
Sport
mainImage
Uit een hoekschop scoorde de Forum Sport-doelman alsnog de gelijkmaker.

De opmerkelijkste man op sportpark Rijsoord was deze middag scheidsrechter  Stanley  van Lith uit jawel Honselersdijk, maar daarover later meer. Voor beide ploegen stond er iets op het spel, Rijsoord speelt om het kampioenschap en Forum Sport heeft nog kans op nacompetitie. Vooraf dus best ingrediënten voor een goede wedstrijd.

Forum Sport wederom gehandicapt door blessures van Nychel  L'ami, Gino Lauwers, Orlando Aques Ribeire, Joshua Steenvoorden en Lorenzo Seymonson. Brian de Jong weer hersteld begon op de bank zodat Akkabi Samir  zijn 2e wedstrijd op rechts mocht starten.  Mostava Frederik begon verrassend in de spits en Mark du Chatenier op links, terwijl Mike de Graaf van uit het centrum startte. Een opstelling die trainers Bas Steffens en Dennis den Turk het nodige puzzelwerk moet hebben gekost.

De eerste helft was het aftasten geblazen van beide elftallen, er mocht van de heer van Lith wel even een drankpauze worden gehouden.  Spelers hadden duidelijk moeite met het warme weer, waardoor er niet echt druk werd gezet  en er voor de doelen weinig gebeurde dat vermeldenswaard is.  Wel moet gezegd dat de thuisploeg zich de betere kansen creëerde.

Na de thee een andere wedstrijd. Akkabi Samir bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Brian de Jong. De aanvallen golfden over en weer waarbij beide doelmannen zich prima wisten te onderscheiden en de wedstrijd leek af te stevenen zoals hij begonnen was.  Inmiddels had bij Forum Sport de 2e wissel  Sebastiaan van Beek voor Hugo van Diepenbeek laten plaats vinden en mocht ook Edoardo Sauerwalt invallen voor Marc du Chatenier.

Chaotische taferelen speelde zich voor beide doelen. In de 92e minuut mocht de thuisploeg nog een corner nemen, waarbij alleen scheidsrechter van Lith iets had waargenomen dat niet door de beugel kon en hij een penalty cadeau doet aan Rijsoord. Dit mooie cadeau pakte Ard Hartman graag uit. Er zou nog wat tijd worden toegevoegd aan de 90 minuten omdat het spel erg veel stil had gelegen door blessures en kramp pijntjes. In de 96e minuut krijgt Forum Sport een aantal corners te nemen. Ook uitblinker keeper Jurrian Jouvenaar trekt in de 99e minuut mee de 16 meter in. De genomen corner weet hij binnen te werken en zo krijgt Forum Sport toch loon na werken.

Scheidsrechter Stanley van Lith drukte niet alleen zijn stempel op de wedstrijd, hij liet zijn beide assistenten meermalen staan, maar bepaalde zo ook nog de eindstand.

 

 


Door: Arie Quartel