30 September 2023, 18:56 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord gaat met vertrouwen naar Madrid voor de tweede groepswedstrijd in de Champions League tegen Atlético. De Rotterdammers versloegen in aanloop naar het Europese duel Go Ahead Eagles in de Eredivisie met 3-1.

Voor Feyenoord betekende het de vijfde achtereenvolgende zege. Het was in die reeks voor het eerst dat het elftal van trainer Arne Slot minder dan vier keer scoorde. Feyenoord zette achtereenvolgens Almere City FC (6-1), FC Utrecht (1-5), sc Heerenveen (6-1) en Ajax (0-4) aan de kant. Feyenoord, dat tussentijds ook Celtic in de Champions League met 2-0 versloeg, heeft in zeven competitieduels al 26 keer gescoord. Vorig seizoen kwam kampioen Feyenoord in 34 duels tot 81 treffers.

De aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead was niet ideaal voor Feyenoord, dat woensdag terug moest naar de Johan Cruijff ArenA voor het restant van de gestaakte wedstrijd tegen Ajax. Slot hield tegen de Deventenaren vast aan zijn zelfde elf basisspelers.

Yankuba Minteh zorgde in de 3e minuut voor het eerste gevaar. Topscorer Santiago Giménez kon na een voorzet van de buitenspeler net niet bij de bal. Go Ahead hield langer stand dan woensdag, toen het elftal van coach René Hake met 3-0 bij koploper PSV verloor.

De openingstreffer viel nog wel in de eerste helft. Eerst werd een doelpunt van Minteh in de 39e minuut afgekeurd, omdat middenvelder Mats Wieffer bij het begin van die aanval hands had gemaakt, oordeelde scheidsrechter Jochem Kamphuis na het bekijken van de tv-beelden. Minteh scoorde in de blessuretijd, na een goede individuele actie, alsnog: 1-0.

Go Ahead had na rust weinig meer in te brengen. Na een uitstekende voorzet van Quilindschy Hartman werkte Calvin Stengs in de 56e minuut de 2-0 binnen. Giménez nam even later de derde treffer voor zijn rekening. Voor de Mexicaanse spits betekende het zijn tiende doelpunt dit seizoen in de Eredivisie. Sylla Sow scoorde in de slotfase tegen.

Feyenoord staat met 17 punten uit zeven wedstrijden voorlopig op de tweede plaats. Go Ahead heeft 10 punten. Na het uitduel met Atlético gaat Feyenoord volgende week zondag in de Eredivisie op bezoek bij PEC Zwolle. Dat is de laatste wedstrijd voor de komende interlandperiode.