Feyenoord-assistent Hulshoff stopt bij Oranje, Lodeweges keert terug

14 May 2024, 15:57 uur
Sport
mainImage
ANP

Sipke Hulshoff stopt per direct als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Dwight Lodeweges neemt zijn plaats in, meldt de KNVB. Lodeweges was ook al assistent van Koeman tijdens zijn eerste periode als bondscoach.

Oranje begint over twee weken aan de voorbereiding op het EK in Duitsland. Naast Koeman en Lodeweges bestaat de technische staf uit Erwin Koeman (assistent), Michael Reiziger (assistent), Patrick Lodewijks (keeperstrainer) en Khalid Benlahsen (keeperstrainer).

De 66-jarige Lodeweges ondertekende bij de KNVB een verbintenis tot en met het EK. Toen Koeman in augustus 2020 de KNVB verruilde voor FC Barcelona, hield zijn opvolger Frank de Boer ook vast aan Lodeweges als assistent. De Boer moest na de uitschakeling in de achtste finales op het EK van 2021 tegen Tsjechië vertrekken, net als Lodeweges.

Hulshoff was naast assistent van Koeman ook assistent van Arne Slot bij Feyenoord. De reden dat hij nu stopt bij de KNVB, heeft er naar alle waarschijnlijkheid mee te maken dat hij met Slot meegaat naar Liverpool. De Engelse topclub begint in de zomer aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het EK duurt van 14 juni tot en met 14 juli.