El Khayati kan zich laatste zege ADO niet meer heugen

2 May 2021, 14:54 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag
Abdenasser El Khayati.

Abdenasser El Khayati kon met ADO Den Haag eindelijk weer eens genieten van een overwinning. De 32-jarige middenvelder stapte sinds zijn terugkeer naar Den Haag nog niet eerder als winnaar van het veld.

"Het was zwaarbevochten, dat sowieso", zei El Khayati na de 3-2-zege van ADO op Feyenoord voor de camera van ESPN. Voor de Hagenaars was het pas de derde zege van het seizoen. "Ik kan zelfs niet meer herinneren wanneer we voor het laatst hebben gewonnen."

Nog niet eerder wist ADO dit seizoen op eigen veld te winnen. Feyenoord kwam in de derde minuut nog wel op voorsprong en een nieuwe teleurstelling leek aanstaande. "Ik dacht: daar gaan we weer", aldus El Khayati. "Maar het was goed hoe we het oppakten en we kwamen goed terug in wedstrijd. Het is lang geleden dat we het betere veldspel hadden; er zat iets meer een idee achter in plaats van dat we zomaar de lange bal speelden."

El Khayati speelde zijn achtste duel sinds hij begin dit jaar terugkeerde in het Cars Jeans Stadion. "Gelukkig ben ik van de nul af", aldus de maker van de 2-1 en 3-1, die nog hoop houdt op een langer verblijf in de Eredivisie. "We hebben weer drie punten en gaan kijken hoe het loopt. Wij gaan er alles aan doen de resterende wedstrijden te winnen."

Volgend weekend wacht ADO de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.


Door: ANP