Eerste prijs Forum Sport smaakt naar meer

26 August 2019, 06:41 uur
Alexander Wagener (Archief)
Tom Bijnen was sterk op dreef. Archieffoto Alexander Wagener.

Dankzij overwinningen van Forum Sport 2 op Stompwijk 2 (2-1) en Forum Sport 1 op RKAVV (2-1) werd Forum Sport kampioen van het KLV. Het tweede elftal wist 5 minuten voor tijd via een mooi doelpunt van Laurens Bentvelzen de winst te pakken op de reserves van Stompwijk. Een moeizame overwinning mar voor het toernooi wel een belangrijke. Door deze winst stond er bij de wedstrijd van het 1e elftal meer op het spel. De winnaar zou toernooiwinnaar zijn.

Het eerste elftal van Forum Sport speelde een sterke wedstrijd. Aanvallend, veel druk naar voren en spelers die er vandaag echt voor wilden gaan. Het blijven altijd leuke derby’s tegen stadgenoot RKAVV omdat ook RKAVV voor de winst ging.

Vrij snel in de wedstrijd 12e minuut de 1-0 door een rake kopbal van Luuk Goedbloed uit een hoekschop van Tom Bijen. Forum Sport kreeg kansen om de voorspron te vergroten. Een prachtige spitsen actie van Luuk Goedbloed, aanname via de borst gevolgd door een keihard schot op de kruising van paal en lat. Even later werd rechterspits Brian de Jong onreglementair gestopt in de 16. Penalty,

Opnieuw de sterk spelende Luuk Goedbloed met de 2-0 op de schoenen. Zijn penalty werd gestopt.

RKAVV kreeg ook kansen. Er zit veel voetbal in de ploeg en via de linkerspits kwamen ze vaak dreigend door. Vlak voor rust de gelijkmaker 1-1.

Na rust opnieuw een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Beide ploeg hielden elkaar goed in evenwicht.

Aan Forum Sport kant een uitblinkende keeper Justin van Look. Zeer geconcentreerd en daadkrachtig optreden wanneer nodig. Maar er waren meer spelers goed op dreef vandaag. Qualid Faik heerste op het middenveld en werd daarbij perfect ondersteund door Marc du Chatinier en kilometervreter Tom Bijen. Ook Jeroen reinking, terug van weggeweest speelde een puike 2e helft.

In de 76e minuut de 2-1 voor Forum Sport. Een hoge bal in het strafschopgebied. Linkerspits Edoardo Saurwalt weet wel raad met deze kansen en joeg de bal hoog in de touwen. De stand bleef zo.Forum Sport pakte de 1e prijs en Qualid Faik van Forum Sport werd uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

Door: Jean Nederlof