Edwin van der Sar overgebracht naar ziekenhuis in Nederland

15 July 2023, 10:24 uur
Sport
mainImage
ANP

Edwin van der Sar is overgebracht van Kroatië naar Nederland. De voormalige algemeen directeur van Ajax, vorige week vrijdag getroffen door een hersenbloeding, ligt op de intensive care van een ziekenhuis in Nederland. Zijn toestand is onveranderd, zo laat zijn vrouw via de club uit Amsterdam weten. Hij is stabiel, buiten levensgevaar en goed aanspreekbaar.

De familie van de oud-doelman wil het University Hospital in Split hartelijk bedanken voor de goede zorgen gedurende de afgelopen week. Van der Sar moet nog op de intensive care van een ziekenhuis in Nederland blijven. Hij wordt daar verder onderzocht. Zijn familie hoopt dat hij zich vervolgens kan richten op zijn herstel.

De 52-jarige Van der Sar werd vorige week vrijdag tijdens een vakantie in Kroatië getroffen door een hersenbloeding. Hij kondigde eind mei zijn afscheid aan bij Ajax. De 130-voudig international begon in 2012 als directeur marketing bij Ajax en vervulde sinds 2016 de rol van algemeen directeur bij de club uit de hoofdstad. Na een tegenvallend seizoen, waarin Ajax als derde eindigde en er veel kritiek was op de clubleiding, gaf Van der Sar aan op te zijn.

Eind 2009 werd ook de vrouw van Van der Sar getroffen door een hersenbloeding. Van der Sar zelf was destijds doelman van Manchester United.

 


Door: ANP