Edwin de Graaf voorlopig op non-actief bij ADO

13 December 2019, 14:46 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Assistent-trainer Edwin de Graaf gaat voorlopig niet meer aan het werk bij ADO Den Haag. De Graaf raakte begin deze week in opspraak vanwege een vechtpartij met Donny Gorter, een van de spelers van ADO. De oorzaak daarvan ligt in de privésfeer.

De 39-jarige De Graaf werd naar huis gestuurd en staat voorlopig op non-actief. De clubleiding voert momenteel gesprekken met de assistent-trainer over diens toekomst. "In afwachting van de uitkomsten van de gesprekken is er in gezamenlijk overleg besloten dat hij zich tot nader order niet op de club zal melden", aldus technisch manager Jeffrey van As.

De clubleiding heeft Virgilio Teixeira, de trainer van Jong ADO, voorlopig doorgeschoven van de beloften naar de hoofdmacht. Teixeira gaat tot aan de winterstop interim-hoofdtrainer Dirk Heesen assisteren. Heesen was assistent van de onlangs opgestapte Fons Groenendijk.

Het incident met De Graaf leidde er deze week toe dat de technische staf verder werd uitgehold. ADO staat in de eredivisie op de zeventiende plaats en speelt voor de winterstop nog tegen FC Groningen (zaterdag) en Ajax (22 december).

Edwin de Graaf kwam in het verleden als speler uit voor ADO Den Haag, RBV Roosendaal en Feyenoord.


Door: ANP