Dumoulin kiest voor Jumbo-Visma

19 August 2019, 14:03 uur
Sport
mainImage
ANP

Wielrenner Tom Dumoulin vervolgt zijn loopbaan bij Jumbo-Visma. De Nederlandse ploeg heeft de komst van de 28-jarige Limburger met een filmpje bekendgemaakt. "Wij hebben een droom", luidt de begeleidende tekst onder de beelden van de winnaar van de Ronde van Italië van 2017. "Dus vanaf nu vechten we niet tegen elkaar, maar met elkaar. Samen. Voor dezelfde droom."

Met Dumoulin kan Jumbo-Visma nog beter concurreren met het machtige Team Ineos. De Nederlandse ploeg beschikt met Steven Kruijswijk en Primoz Roglic al over twee kopmannen. Dylan Groenewegen is nog steeds een van de beste sprinters van het peloton.

Ondanks een tot eind 2021 doorlopend contract bij Team Sunweb werd Dumoulin de afgelopen maanden veelvuldig in verband gebracht met een vertrek naar Jumbo-Visma. De Limburger leek na acht jaar toe aan een nieuwe uitdaging na een teleurstellend 2019. Dumoulin moest zich met een knieblessure afmelden voor de Giro en miste ook de Ronde van Frankrijk. De Ronde van Spanje komt ook te vroeg voor hem.

Dumoulin vertrekt naar eigen zeggen met pijn in zijn hart bij Team Sunweb, waar hij als renner meer successen vierde dan de winst van de Giro in 2017. De Limburger eindigde vorig jaar als tweede in de Ronde van Italië en de Tour de France. Hij veroverde ook de wereldtitel tijdrijden en pakte op de Spelen van 2016 zilver tijdens een race tegen de klok.

"Als renner zoek je altijd naar het hoogst haalbare en vraag je jezelf constant af of je nog steeds op de juiste plek zit", verklaarde Dumoulin zijn vertrek bij Team Sunweb. "Er is altijd interesse geweest van andere teams, maar de faciliteiten hier hebben me altijd gemaakt om niet met andere teams te praten. Na de teleurstelling van het missen van de Tour, begon ik te bedenken dat een nieuwe omgeving verfrissend kon zijn. Er waren geweldige aanbiedingen en deze fase van mijn carrière voelde als het juiste moment om het aan te nemen. Ik weet dat het gras niet altijd groener zal zijn dan bij Team Sunweb en ik wil benadrukken dat ik zonder hen nooit had kunnen bereiken waar ik nu ben. Ik zal altijd dankbaar blijven voor de kansen die ik heb gehad."


Door: ANP