Dick Advocaat debuteert met oefennederlaag bij ADO Den Haag

4 December 2022, 17:20 uur
ANP

ADO Den Haag heeft zondagmiddag de eerste wedstrijd onder leiding van trainer Dick Advocaat verloren van eredivisionist Sparta Rotterdam. In het Bingoal Stadion werd het 0-3 voor de bezoekers.

Al binnen één minuut lag de bal in het net. De aanvaller van Sparta omspeelde keeper Wentges en kon makkelijk opzij leggen. Lokilo kon vervolgens eenvoudig binnenschuiven. Na de 0-1 was het ADO Den Haag dat, met een fanatiek coachende Advocaat langs de zijlijn, het betere van het spel had. Tot gevaar kwam het echter nauwelijks behalve een kopbal van Verheydt en een verdediger van Sparta die bijna in het eigen goal kopte.

Het tweede doelpunt viel na 25 minuten voetballen. Via een rommelige situatie kwam de bal gelukkig voor de voeten van Tahari die beheerst de 0-2 kon binnenschuiven. Ondanks de 0-2 achterstand was het vervelendste moment in de eerste helft het uitvallen van Verheydt. Hij gleed vervelend weg bij de Dug-out en moest zich laten vervangen door Zwarts.

In het begin van de tweede helft was het Sparta dat het meest gevaarlijk werd met een bal op de lat en een schot rakelings voorlangs. Na 65 minuten was het tijd voor een viertal verse krachten aan de kant van ADO Den Haag, iets wat het spel ten goede leek te komen. Gescoord werd er echter wederom aan de andere kant. Lokilo zorgde met een snelle counter voor zijn tweede van de middag en de uiteindelijke einduitslag.