De Vrij heeft recht op 4,75 miljoen van voormalig management

6 April 2022, 11:14 uur
Sport
mainImage
ANP
Stefan de Vrij.

Topvoetballer Stefan de Vrij heeft recht op een schadevergoeding van 4,75 miljoen euro van zijn voormalig management Sports Entertainment Group (SEG). Dat is de uitkomst van een door hem aangespannen rechtszaak. De rechtbank in Amsterdam deed woensdag schriftelijk uitspraak.

De 30-jarige international van Oranje beschuldigde SEG ervan hem te hebben benadeeld tijdens zijn overstap van Lazio naar Internazionale in de zomer van 2018. Hij eiste in februari tijdens de zitting een schadevergoeding van grofweg 10 miljoen euro. Volgens de oud-speler van Feyenoord wilde zijn huidige club Inter hem oorspronkelijk een veel hoger salaris bieden, maar kreeg hij uiteindelijk ‘slechts’ 37,5 miljoen euro bruto voor vijf jaar.

Zonder zijn medeweten zou SEG daarnaast een flinke provisiesom van 7,5 miljoen hebben gekregen, wat hij vorig jaar pas ontdekte. De topvoetballer is sindsdien gebrouilleerd geraakt met zijn voormalig management, waarmee hij jarenlang samenwerkte.

Volgens SEG was het voor De Vrij echter ’zonneklaar’ dat het management voor Inter en dus niet voor de topvoetballer optrad in de onderhandelingen, maar de rechtbank in Amsterdam oordeelt dat SEG óók voor De Vrij heeft bemiddeld. "In dat geval moet volgens de wet transparant zijn hoe de afspraken onderling liggen, met name als sprake is van een eigenbelang bij de bemiddelaar (SEG) die zelf overeenkomsten over haar verdiensten sloot met Internazionale", aldus de rechtbank. SEG heeft de mededelingsplicht geschonden, stelt de rechter.


Door: ANP