Daryl Janmaat schiet ADO Den Haag in 1e duel play-offs naar zege

10 May 2022, 21:10 uur
ANP
Daryl Janmaat.

ADO Den Haag heeft een grote stap naar de tweede ronde van play-offs om promotie gezet. De Hagenaars wonnen met 2-1 bij NAC Breda door een treffer van invaller Sascha Komljenovic in blessuretijd. De twee ploegen treffen elkaar zaterdagmiddag in Den Haag.

ADO kreeg de eerste kans in het Rat Verlegh Stadion in Breda via Amar Catic, maar daarna nam de thuisploeg het initiatief. NAC kreeg kansen via onder anderen Odysseus Velanas. Sem Steijn schoot ADO echter op voorsprong in de 35e minuut. Nadat doelman Nick Olij een schot van Felipe Pires had gekeerd, schoot Steijn raak uit de rebound.

In de tweede helft zette NAC druk om op gelijke hoogte te komen. De thuisploeg claimde een strafschop toen de bal bij een vrije trap op de elleboog van Steijn belandde. Scheidsrechter Edwin van de Graaf zag er echter geen strafschop in. Michaël Maria maakte met een hard schot, na goed voorbereidend werk van Mario Bilate, een kwartier voor tijd gelijk. Komljenovic bezorgde ADO met een intikker op aangeven van Daryl Janmaat alsnog de zege.