Voorburgs Dagblad | Bruisende 70ste verjaardag Cartouche

Bruisende 70ste verjaardag Cartouche

mainImage
Bestuurslid Edwin de Groot (links) samen met wethouder Nadine Stemerdink te midden van de jeugd van Cartouche bij de onthulling van het jubileumlogo.

Met ruim 200 enthousiaste jeugdleden van 6 tot en met 9 jaar oud vierde V.M.H.C. Cartouche gistermiddag, zijn 70ste verjaardag. Uiteraard was er een heerlijke, grote slagroom taart en limonade, maar eerst gingen de jeugdleden op de foto terwijl ze samen het getal 70 op het hoofdveld hadden gevormd en werd het lustrumlogo onthuld door wethouder Nadine Stemerdink. Het was een mooie lustrumaftrap waarin nog veel meer gezellige activiteiten voor de leden en betrokkenen worden georganiseerd. 

V.M.H.C. Cartouche is de hockeyclub midden in Leidschendam-Voorburg en met meer dan 2.000 leden één van de grootste clubs in de omgeving. “Het is een echte familieclub met ambitie. Het unieke vrijwilligersprogramma maakt Cartouche bijzonder”, volgens voorzitter Paul Spaargaren. “Ruim 1.100 betrokken vrijwilligers houden de club succesvol draaiende en zorgen voor veel gezelligheid. Dit programma wordt door de KNHB ook als voorbeeld voor andere clubs gebruikt”. 

Bij Cartouche gaan tophockey en recreatief hockey al sinds de oprichting in 1949 hand in hand. Heren 1 speelt Promotieklasse en Dames 1 overgangsklasse; de eerste jeugdteams spelen grotendeels op het hoogste niveau en ook bij de Veteranen doen we mee met de top,  Dames A speelt Hoofdklasse en de Heren A Overgangsklasse. Minstens even trots is Cartouche op de 75 jeugdteams, de bijna 300 trimmers en de LG-hockeyers. Deze diversiteit aan leden en teams maakt de club compleet. 

“En Cartouche doet meer” vertelt de voorzitter. “Zo bieden we als erkend leerbedrijf studenten de regelmatig de mogelijkheid om hun maatschappelijke stage op de club te doen. Daarnaast voeren we een actief beleid rondom sportiviteit & respect. Hiervoor werken we nauw samen met veel andere clubs.”.

70 jaar én V.M.H.C. Cartouche bruist nog volop van energie!