Bondscoach Koeman vindt steun Depay voor Promes 'niet handig'

18 March 2024, 18:05 uur
Sport
mainImage
ANP

Ronald Koeman vindt het "niet handig" dat Memphis Depay op sociale media zijn vriend Quincy Promes met enige regelmaat steunt. "Ik zou het zelf niet doen", zei de bondscoach van het Nederlands elftal op een persconferentie voor de komende oefenduels met Schotland en Duitsland. "Maar ik heb er zelf nog niet met hem over gesproken."

"Nigel de Jong heeft dat wel gedaan", zei Koeman over de directeur topvoetbal van de KNVB. "Je kan het soms voor jezelf wat makkelijker maker. Het roept altijd aversie op en kritiek. Als je dat kan weghouden, moet je dat weghouden. Ik snap wel dat het zijn vriend is, maar dit is een delicate kwestie."

De 32-jarige Promes verblijft op dit moment in een gevangenis in Dubai, in afwachting van mogelijke uitlevering aan Nederland. Hij werd hier vorige maand bij verstek veroordeeld tot zes jaar cel voor betrokkenheid bij de smokkel van een grote lading cocaïne. Vorig jaar kreeg de aanvaller van Spartak Moskou een gevangenisstraf van anderhalf jaar opgelegd voor het steken van zijn neef op een familiefeest.

Promes speelde vijftig interlands voor Oranje. Hij speelde zijn laatste landenwedstrijd tegen Tsjechië op het laatste EK. Promes was met Spartak Moskou op trainingskamp in Dubai, waar hij betrokken was bij een verkeersongeluk. Promes werd gearresteerd voordat hij met zijn ploeggenoten naar Rusland zou vliegen.
 

 


Door: ANP