Battingshow Bista overvleugelt De Grooth

17 June 2019, 08:29 uur
Sport
mainImage
Catch of the Day BV
Viv Kingma bowlt de uitblinkende Jay Bista voor 194 runs.

Een battingshow van Quick-professional Jay Bista maakte afgelopen weekend het verschil tussen Quick en Voorburg CC. De 23-jarige Indiër van Nepalese komaf maakte 194 runs uit een totaal van 315. De respons van VCC was onvoldoende: 252 runs.

Na twee vlotte wickets leek het er even op dat VCC Quick onder druk zou kunnen zetten. Geert-Maarten Mol en Jay Bista bouwden echter aan een groot partnership van 175 runs, mede geholpen door een gemiste vangkans. Na het vertrek van Mol speelde ook Lesley Stokkers een goede innings, maar de show werd gestolen door Bista die de ballen steeds beter begon te raken. De ene zes na de andere vloog het veld uit. Bista maakte goed gebruik van het feit dat Quick een zeer klein veld had gemaakt van slechts 104 meter doorsnee. Ter vergelijking: dat van VCC is 135-140 meter.

Toen Viv Kingma Bista uiteindelijk bowlde voor 194, werd de schade voor de Voorburgers enigszins beperkt, maar 315 was natuurlijk een mammoetscore. Tom de Grooth ging sterk van start. Nick Smit (39) sloeg een aantal mooie zessen, maar werd gevangen achter het wicket.

Door de val van deze wickets moest VCC bijna zeven runs per over maken. Dat aantal liep nog verder op toen ook Clayton Floyd (20) na een snelle innings moest vertrekken. De Grooth was de ‘anchor man’ die een prima century voltooide. Viv Kingma (18) en Brandon Glover (23) zorgden voor de spreekwoordelijke ‘wagging tail’, maar toen De Grooth werd gebowld door Dake voor 107, was het ‘game, set and match’ voor Quick.

Dit seizoen liggen de teams dicht bij elkaar. Drie teams hebben zes punten. Excelsior en ACC lijken boven de middenmoot uit te steken. Stand: Excelsior en ACC 8-12; HBS 9-12; HCC 7-10; VOC 8-8; VCC, Dosti en Sparta 8-6; Quick 9-6; VRA 7‑2.


Door: VCC