AZ niet akkoord met verdeling Europese tickets

24 April 2020, 19:21 uur
Sport
mainImage
ANP
Robert Eenhoorn.

AZ gaat op voorhand niet akkoord met de verdeling van de Europese tickets die de KNVB vrijdag heeft gepresenteerd. De Alkmaarse club heeft als nummer 2 van de actuele ranglijst het tweede beste startbewijs toebedeeld gekregen. Daarmee dient AZ in het nieuwe seizoen in de tweede voorronde van de Champions League uit te komen.

"We beraden ons op deze situatie", laat algemeen directeur Robert Eenhoorn weten. "Onze voorstellen zijn onbeantwoord gebleven. We vinden het teleurstellend dat we nu genoodzaakt zijn om in deze crisis op deze manier kenbaar te moeten maken dat we niet akkoord gaan met de wijze waarop het bestuur betaald voetbal de toebedeling van de Europese tickets tot stand heeft gebracht."

AZ had met koploper Ajax evenveel punten, maar een minder doelsaldo. De Alkmaarse club wist in dit afgebroken seizoen wel twee keer van de Amsterdamse ploeg te winnen. Ajax krijgt het beste ticket voor de Champions League en kan daardoor mogelijk weer aan de lucratieve groepsfase deelnemen.

Eenhoorn: "Wij hebben op de achtergrond al weken getracht om meerdere scenario’s uit te werken, dit om de situatie waar we nu in beland zijn te voorkomen. We hebben hierbij ook steeds de afgesproken weg bewandeld, waarbij solidariteit en compensatie gedurende het hele traject zwaar hebben gewogen. AZ heeft vrijdagmiddag verzocht om net als bij promotie/degradatie eerst draagvlak voor de exacte wijze van invulling te onderzoeken. Maar de KNVB heeft dit direct afgewezen."


Door: ANP