Arne Slot: Toornstra had vandaag het verkeerde shirtje aan

8 January 2023, 18:20 uur
Sport
mainImage
ANP

Arne Slot had Jens Toornstra zondag nog graag bij Feyenoord zien voetballen. "We hadden hem supergoed kunnen gebruiken. Het is een speler die zoveel voor ons heeft betekend", aldus de coach van de Rotterdammers na de 1-1 tegen FC Utrecht.

Toornstra, die afgelopen zomer Feyenoord na acht seizoenen verliet, zette Utrecht al in de 3e minuut op voorsprong. "Het was niet zo'n makkelijke bal, hij maakte 'm met zijn verkeerde been", zag Slot, die aan het begin van het seizoen met Toornstra sprak en hem duidelijk maakte dat hij nog veel voor Feyenoord zou kunnen betekenen. "Dan bekijk ik het vanuit mijn eigen perspectief. Maar Jens wilde graag meer spelen. Feyenoord heeft zich superchique opgesteld bij zijn vertrekwens."

Slot liep na afloop naar de 33-jarige Toornstra en feliciteerde hem met het behaalde punt. "Ik heb hem wel gezegd dat hij vandaag het verkeerde shirtje aan had. Hij speelde goed vandaag."

De trainer van Feyenoord ergerde zich in de beginfase aan zijn elftal. "In de voorbereiding is het vaak gegaan over hoe je een wedstrijd moet starten", aldus Slot. "Als je één ding niet moet doen in een uitwedstrijd bij FC Utrecht, is het in de beginfase kort combinatievoetbal willen spelen. Dat deden we wel en zo gaven we de 1-0 weg."

Het tweede deel van de tweede helft trokken de Rotterdammers het duel naar zich toe. Invaller Alireza Jahanbakhsh maakte gelijk en Feyenoord won nog bijna ook. "In de eindfase waren we duidelijk fitter en scherper. De invallers hebben zich laten zien, zoals vaker dit seizoen. We hebben aanvallend gewisseld en dat heeft eraan bijgedragen dat we nog gelijk maakten", aldus Slot.

 


Door: ANP