Argentinië pakt via strafschoppen derde wereldtitel

18 December 2022, 19:17 uur
Sport
mainImage
ANP

Argentinië heeft voor de derde keer de wereldtitel gewonnen. De ploeg nam na een zinderende finale in Qatar met een gelijke stand na de reguliere speeltijd (2-2) en de verlenging (3-3) de strafschoppen beter dan titelverdediger Frankrijk.

Kylian Mbappé scoorde driemaal voor de Fransen. Lionel Messi maakte twee doelpunten voor Argentinië. De sterspelers van beide ploegen waren ook succesvol in de strafschoppenserie. De Argentijnen benutten alle strafschoppen. Kingsley Coman en Aurélien Tchouaméni misten voor de Fransen.

Messi opende in de 23e minuut de score. Hij benutte voor de vierde keer een strafschop op het WK. Hij zette in de 39e minuut ook een prachtige counteraanval op die Ángel Di María bekroonde met de 2-0.

Geslagen

Frankrijk leek geslagen, maar toen was daar plotseling Kylian Mbappé, de sterspeler van de Fransen. Hij benutte in de 80e minuut een strafschop en schoot in de 81e minuut opnieuw raak.

Messi leek de finale met een treffer in de 108e minuut te beslissen. Maar Mbappé leidde zijn land met een derde treffer naar een strafschoppenserie, na een handsbal van Gonzalo Montiel. De Franse invaller Randal Kolo Muani maakte vlak voor de strafschoppenserie nog bijna de vierde treffer voor de Fransen.

De 35-jarige Messi mag zich na zijn vijfde en laatste mondiale eindronde voor het eerst wereldkampioen noemen. Hij maakt zo zijn erelijst compleet. Messi werd zevenmaal als beste speler van de wereld verkozen. Hij won vier keer de Champions League en vierde elf landstitels. Vorig jaar pakte hij met Argentinië de Copa América.


Door: ANP