'Alles of niets' levert Forum Sport toch nog volle winst op

13 May 2018, 13:03 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Er stonden toch nog wel wat belangen op het spel bij de wedstrijd Forum Sport -Vitesse Delft. Aan de ene kant Forum Sport dat bij winst druk blijft houden op nummer drie, Xerxes DZB. Aan de andere kant Vitesse Delft dat bij winst de “veilige 11e plek”in het vizier krijgt. En dat alles bij zomerse temperaturen op een gezellig druk sportpark ’t Loo.

He was Vitesse Delft dat de wedstrijd wat beter begon dan Forum Sport.  Een paar gevaarlijke aanvallen richting doelman Jouvenaar van Forum Sport en die mocht zich gelukkig prijzen toen een hard schot van links rakelings langs de verre paal ging.

Forum Sport was gewaarschuwd maar deed er niet echt iets mee. Een wat afwachtende houding met zo nu en dan een speldenprik naar het doel van Vitesse Delft. Zo was er in  de 14e minuut een gericht schot van Mike de Graaf dat goed gestopt werd door één van de uitblinkers aan Vitesse Delft kant, doelman Justin van Look.

Maar Vitesse delft opende de score: In de 18e minuut een corner vanaf de rechterkant die keihard werd ingekopt door Vitesse Delft  spits Rick Burgering. Het was even de vraag of de bal die via de onderkant van de lat naar beneden stoot de doellijn had gepasseerd, maar scheidsrechter Kool stond op de achterlijn, kon het goed zien en wees gedecideerd naar de middenstip.

Vitesse Delft speelde geconcentreerd en met veel inzet verder. Forum Sport wilde wel, maar het lukte niet echt.

Een keihard schot van rechterspits Chadion Melfor werd prima gepareerd door Vitesse delft keeper Justin van Look en ook de rebound, ingeschoten door Hugo van Diepenbeek trof geen doel.

Het spel golfde de 1e helft op en neer zonder echte kansen. De rust werd met een 0-1 voorsprong voor Vitesse Delft gehaald. De vraag was of Forum Sport in de 2e helft wel met overtuiging ging spelen. En ook of de spelers elkaar wat meer konden opjutten en coachen. Helaas voor de Forum Sport aanhang. Het ging door zoals het in het 1e bedrijf eindigde.

Ian Baggerman werd in de 49e minuut na een blessure gewisseld voor Leo Dijkhuizen. Met deze wissel koos trainer Steffens er voor om achterin één op één te gaan spelen met voorin 4 spitsen. Het had wel wat effect en het was Chadion Melfor die al liggend de bal schoot maar net naast de goal zag gaan.

Aan de andere kant moest Jurriaan Jouvenaar zijn keeperskwaliteiten laten zien bij een hard schot van Daan Burgering.

De sportieve wedstrijd werd in de 75e minuut ontsierd door een stevige overtreding van Vitesse Delftenaar Lars Fransen op Marc du Chatinier. De scheidsrechter bestrafte dit met een rode kaart zodat Vitesse delf de laatste 15 minuten met 10 man de 1-0 voorsprong moest verdedigen.

Trainer Steffens bracht nog een extra aanvaller in: Edoardo Saurwalt voor rechtervleugelverdediger Gijs Hebing en een paar minuten later mocht Djai L’ Ami zijn broer Nychel vervangen.

Alles of niets was het motto!

In de 82e minuut een klutsbal in de 16 meter bij Vitesse Delft. Leo Dijkhuizen hield het hoofd koel en schoot hard achter keeper van Look. En in de 86e minuut was het weer Leo Dijkhuizen die scoorde. Een voorzet op maat van de linkerspits Edoardo Saurwalt werd door Leo Dijkhuizen keihard binnengekopt. 2-1.

Na deze stand kwam Vitesse nog één keer gevaarlijk voor het doel van Forum Sport maar de bal ging vanaf rechts via de lat achter.

Het bleef 2-1. En daar mocht Forum Sport heel blij mee zijn. Voor Vitesse Delft ziet het er naar uit dat men via de nacompetitie voor behoud in de 1e klasse moet strijden. De bovenste vier wonnen alle vier, dus daar veranderde niet veel. Maar Forum Sport blijft als vierde wel op de loer liggen……