Voorburgs Dagblad | Albert van der Dussen terug naar ADO Den Haag

Albert van der Dussen terug naar ADO Den Haag

mainImage
Albert van der Dussen.

Albert van der Dussen keert terug bij ADO Den Haag. Dat doet de 55-jarige Hagenees als Performance & Operational Director Youth. Hij krijgt de opdracht om samen met de Hoofd Jeugdopleiding (Frans Danen) een bijdrage te leveren aan de kwaliteitsslag die nagestreefd wordt op De Aftrap, de kraamkamer van ADO Den Haag. Van der Dussen was vorig seizoen nog werkzaam bij BVV Barendrecht. In december 2018 werd hij op sportpark De Bongerd vervangen door Jack van den Berg.

Met Van der Dussen haalt ADO Den Haag een rasechte Hagenees met een verleden bij de club in huis. Van der Dussen, geboren en gevormd in de Haagse Schilderswijk, speelde eind jaren tachtig in de hoofdmacht van de amateurs van ADO en was na zijn voetballoopbaan ook als trainer-coach op De Aftrap actief. Tevens heeft hij op verzoek van toenmalig Technisch Directeur André Wetzel (en later Raymond Atteveld) een aantal jaren de scouting betaald voetbal ondersteund. Leuk om te vermelden is dat zoon Donny de gehele jeugdopleiding van ADO Den Haag doorliep en dat dochter Rosalyn tot afgelopen seizoen vijf jaar bij ADO Den Haag Vrouwen speelde.

Van der Dussen heeft duidelijke ambities voor ogen: “De fans moeten zich weer kunnen identificeren met de spelers die op het veld staan en het streven is om structureel meer jeugd door te laten stromen. De sleutelwoorden hierbij zijn vernieuwen en verbeteren. De voetballerij is sterk aan het veranderen. We moeten een inhaalslag maken en de factor tijd bestaat niet in het voetbal”, vindt Van der Dussen, die een brede ervaring in diverse technische functies heeft en ook in het bezit is van het UEFA PRO-diploma. “In deze nieuwe functie komt alles wat ik de afgelopen 25 jaar in het voetbal en bedrijfsleven heb gedaan samen en kan ik mijn expertise binnen vier belangrijke werkstromen op het hoogste niveau als trainer-coach, scout én KNVB-docent bundelen met mijn jarenlange ervaring als manager bedrijfsvoering.”

 

 


Foto: ADO Den Haag