Ajax doet aangifte tegen fan na racisme-incident rond Brobbey

18 September 2023, 09:58 uur
Sport
mainImage
ANP

Ajax doet aangifte tegen een supporter van FC Twente die spits Brian Brobbey zondag racistisch bejegende. Dat gebeurde na afloop in het duel in de Grolsch Veste, dat Twente met 3-1 won. Brobbey maakte het doelpunt van Ajax.

"Na afloop van de wedstrijd is een Ajax-speler racistisch bejegend", meldt FC Twente. "De identiteit van de dader is vastgesteld. Ajax gaat aangifte doen. De betreffende persoon wordt strafrechtelijk vervolgd en krijgt per direct een stadionverbod. Arnold Bruggink heeft namens FC Twente excuus aangeboden in de spelersbus van Ajax. We vinden het verschrikkelijk dat dit na de wedstrijd is gebeurd, dit past niet bij FC Twente." Bruggink is de technisch directeur van FC Twente. Ajax bevestigt dat het aangifte gaat doen.

Aan het einde van het vorige seizoen ging het ook mis bij de spelersbus na afloop van FC Twente tegen Ajax. Ajax-aanvaller Steven Berghuis deelde toen, na opmerkingen van een Twente-fan, een klap uit. Berghuis werd voor die actie voor twee wedstrijden geschorst. Twente won toen ook met 3-1.

 


Door: ANP