Afstand ADO Den Haag met Sparta nu 10 punten

11 February 2020, 23:04 uur
Sport
mainImage
Lex Immers na afloop op Spangen

Sparta Rotterdam heeft de eerste competitiezege in 2020 te pakken. De ploeg van coach Henk Fraser won op eigen veld met 4-2 van ADO Den Haag. De Rotterdammers zijn nu in zes opeenvolgende thuiswedstrijden in de eredivisie ongeslagen. Sparta verstevigde de positie in de middenmoot, ADO bleef zeventiende. De afstand tussen de Hagenaars en de Rotterdammers bedraagt nu tien punten. 

Patrick Joosten knalde in de vermakelijke inhaalwedstrijd namens Sparta al snel op de lat. Ploeggenoot Dante Rigo schoot op zijn beurt in de 27e minuut eveneens op de lat. Toen was de stand al 1-1. Shaquille Pinas bracht ADO van dichtbij verrassend op voorsprong, maar Adil Auassar maakte snel weer gelijk.

Joosten en Bart Vriends profiteerden daarna van de defensieve kwetsbaarheid bij ADO. Vriends mocht kort voor zijn treffer nog blij zijn met slechts geel na een 'handgebaar' richting John Goossens.

Na de rust ging ADO gehaast op jacht naar een punt. Meer dan een treffer van Crysencio Summerville, na een fout bij doelman Ariel Harush, leverde het offensief niet op. In de extra tijd besliste Abdou Harroui het duel met een doeltreffende counter: 4-2.

''De eerste helft was hopeloos'', vond Lex Immers, ''Altijd moet eerst een trainer in de rust kwaad worden voordat we begrijpen wat er aan de hand is. Het is allemaal niet leuk. We zitten in een fase waarin het zelfvertrouwen ontbreekt. Na rust ging het vele malen beter, en ja, dat het dan nog 4-2 wordt is logisch, want je neemt op het laatst alle risico's.''