ADO wint bij Telstar; duel stilgelegd vanwege vuurwerk

19 November 2021, 22:45 uur
ADO Den Haag
Ruud Brood.

ADO Den Haag heeft vrijdagavond dankzij een 0-2 overwinning de volle buit bij Telstar. De ploeg van Ruud Brood maakte nog voor rust het verschil door treffers van Thomas Verheydt en Vicente Besuijen (rebound na gemiste strafschop van Verheydt). Even daarvoor was de wedstrijd in Velzen-Zuid stilgelegd. Dat gebeurde na een half uur spelen nadat supporters van waarschijnlijk ADO van buiten het stadion vuurwerk op het veld hadden gegooid.

Ook bij Telstar tegen ADO waren er geen toeschouwers welkom, vanwege aangescherpte coronaregels. In de eerste helft werd er groen-geel vuurwerk op het veld gegooid. Dat zijn de clubkleuren van ADO. Het duel werd na zo'n 10 minuten weer hervat.

In de tweede helft gebeurde er weinig meer bij Telstar-ADO. Het enige hoogtepunt was de invalbeurt van Eljero Elia. Na veertien jaar maakte hij zijn rentree voor de Haagse club. De Voorburger is inmiddels 34 jaar. Hij speelde vorig seizoen nog bij FC Utrecht en dat was toen geen succes.