ADO wil Sparta-assistent Rankovic als trainer

7 May 2020, 17:44 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Rankovic (links) als assistent bij Sparta

Niet Maurice Steijn, maar Aleksandar Rankovic moet de nieuwe trainer van ADO Den Haag worden. Dat meldt het AD. De oud-speler van ADO is nu nog assistent van Henk Fraser bij Sparta.

Rankovic heeft al diverse gesprekken gevoerd met ADO Den Haag. De Serviër (41) speelde in Nederland bij Vitesse en ADO, voordat hij als trainer aan de slag ging in de ADO-jeugd en bij de hoofdmacht van Vitesse. Hij volgde Fraser twee jaar geleden naar Sparta.

Ondanks een doorlopend contract en een goede verhouding met Sparta, zou Rankovic graag op eigen benen staan. Die kans biedt ADO hem nu. Bronnen rond 'Don Ranko', zoals hij liefkozend wordt genoemd op Het Kasteel, bevestigen de onderhandelingen.

ADO brak vorige week met Alan Pardew, onder wiens hoede de Haagse club op de zeventiende plek eindigde. Omdat de eredivisie niet wordt uitgespeeld en de promotie-/degradatieregeling is getorpedeerd, speelt ADO ook volgend seizoen op het hoogste niveau. Steijn leek de grote favoriet om Pardew op te volgen, maar de onderhandelingen verliepen moeizaam.