ADO rijdt met goed gevoel terug uit Almere

8 August 2020, 22:21 uur
Orange Pictures
Yahya Boussakou (links) feliciteert Amar Catic (rechts) met zijn eerste treffer

De overwinning van ADO Den Haag in de tweede oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen (uit tegen Almere) heeft vooral een gevoelsmatige betekenis. Altijd goed om aan het begin van een oefencampagne een busrit terug naar Den Haag te maken in een opgewekte bui. Amar Catic en Sem Steijn zullen er helemaal een lekker gevoel aan hebben overgehouden. Zij scoorden de twee doelpunten in een wedstrijd die bloksgewijs en met onderbrekingen twee uur duurde, omdat de coaches zo veel mogelijk spelers wilden uittesten.

De nieuwe ADO-trainer Rankovic speelde voornamelijk in een 4-4-2 formatie, ongeacht de samenstelling van zijn elftal. Ook Boy Kemper maakte bij de Hagenaars zijn debuut. Tegen Maastricht moest hij nog verstek laten gaan. Verder tekenden Emilio Estevez Tsai en Amine Essabri voor hun eerste minuten. Binnen het kwartier hadden de Hagenaars al een voorsprong van 2-0 opgebouwd. De tegentreffer van Tim Receveur viel in de 103e minuut. Hij kon ongehinderd inkoppen.

Er waren ruim 600 Almere-supporters in het Yanmar Stadion. De eerstvolgende oefenwedstrijd van ADO Den Haag is volgende week zaterdag in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda. Deze wedstrijd begint om 16.00 uur.