ADO oefent tegen Sparta en verliest

10 October 2019, 17:42 uur
Orange Pictures
Maarten Rieder (l) in duel met Joe Piroe (Sparta)

ADO Den Haag heeft donderdagmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen (Jong) Sparta met 3-4 verloren na een voorsprong van 3-1 bij de rust.

In de vriendschappelijke wedstrijd tussen de nummer zestien en nummer vijf van de eredivise was de Spartaan Joel Piroe met twee treffers de belangrijke man. De andere doelpuntenmaker aan Sparta-zijde was Lars Veldwijk. De 3-4 kwam tot stand door een eigen doelpunt van doelman Mike Haverkotte.

ADO begon sterk aan de wedstrijd. Binnen tien minuten stonden de Hagenezen al met 2-0 voor door twee goals van Tomas Necid. In de vierde minuut passeerde Tomas Necid doelman Michael Fabrie met een lage bal in de linkerhoek. Zes minuten later benutte de spits van ADO een strafschop.

Sparta-spits Joel Piroe bracht zijn ploeg iets dichterbij, hij tekende van net buiten het strafschopgebied met een laag schot voor de aansluitingstreffer (2-1). Vlak voor rust voltooide Necid zijn hattrick (3-1).

Binnen tien minuten na rust werd deze voorsprong omgebogen tot een 3-4 achterstand. ADO-doelman Mike Haverkotte bokste na een voorzet van Khalid Karami de bal in eigen doel. Vervolgens kopte Lars Veldwijk Sparta uit een hoekschop de winnende treffer binnen: 3-4.