ADO na negatieve testronde op trainingskamp

24 July 2020, 14:38 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

ADO Den Haag kan zondag op trainingskamp naar Mierlo. Een tweede testronde onder spelers en stafleden heeft geen positieve gevallen opgeleverd. Begin deze week testten wel een speler en een medewerker van de eredivisieclub positief op het coronavirus.

"Hun situatie wordt per dag scherp gemonitord", zegt een woordvoerder van ADO. "We volgen strikt de richtlijnen." De twee zitten in thuisquarantaine. Ze hebben geen klachten en vertonen ook niet de symptomen van Covid-19. Wanneer ze weer aan het werk kunnen, is nog niet bekend.

ADO Den Haag startte begin deze week onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Aleksandar Rankovic de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Al op de tweede dag kwam naar buiten dat een speler en een medewerker van de club een positieve test hebben afgelegd. Het voltallige kantoorpersoneel van ADO werd daarop ook getest, met louter negatieve uitslagen. Dat gold ook voor een tweede testronde binnen de selectie.

ADO gaat zondag naar Mierlo, voor een trainingskamp van een week. Onderdeel daarvan is een oefenwedstrijd in Maastricht, volgende week vrijdag tegen MVV. De ploeg van Rankovic oefent in de voorbereiding ook tegen Almere City FC, NAC Breda en Vitesse.


Door: ANP