Voorburgs Dagblad | ADO levert wanprestatie

ADO levert wanprestatie

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaarADO Den Haag heeft vanavond in Heerenveen een regelrechte wanprestatie geleverd. Het verloor met 2-0 – wat op zich kan gebeuren tegen een Friese ploeg die gemiddeld sterker en creatiever in elkaar steekt dan die van Alfons Groenendijk – maar het was vooral de manier waarop, die ergernis wekte. ADO toonde zeker inzet, maar speelde als een kip zonder kop. Sinds Nasser el Khayati al weken lang in een vormcrisis verkeert, ontbeert ADO creativiteit en dat brak de Hagenaars vanavond op. Er werd geen kans gecreëerd. Het moet nu wel heel wonderlijk lopen, wil ADO Den Haag de play-offs voor een plek in de voorrondes van de Europa League nog halen. Maar heel eerlijk gezegd heeft de Haagse ploeg zo spelend als vanavond tegen SC Heerenveen helemaal niks in die play-offs te zoeken.


En dat terwijl de uitgangspositie zo veelbelovend was voor ADO Den Haag, omdat directe concurrent voor de play-offs PEC Zwolle eerder op de avond werd weggespeeld door FC Twente, dat zondag nog met 2-1 in Den Haag had verloren. Onder leiding van coach Marino Pusic versloeg de Enschedese nummer laatst van de ranglijst in de eigen Veste PEC Zwolle, 2-0. FC Twente blijft laatste, maar bracht de achterstand op nummer 17 Sparta terug tot een punt. De Rotterdammers hebben echter nog een duel extra te gaan, morgen (woensdag) thuis tegen NAC Breda.

Helaas dus voor ADO Den Haag; het wilde wel, maar het kon niet. Twee doorbraken op links waren voldoende voor SC Heerenveen om de basis te leggen voor een uiteindelijke 2-0 zege. Beide doelpunten vielen na rust en kwamen van de Nieuw-Zeelander Marco Rojas, de eerste keer met het hoofd, de tweede met de voet. Heerenveen staat nu drie punten voor op ADO en twee op Zwolle.

 


Foto: Digitaal Dagblad