Voorburgs Dagblad | ADO Den Haag zorgt voor lichtpuntje in Oss
mainImage

ADO Den Haag zorgt voor lichtpuntje in Oss

11 september 2021, 10:10 uur
Sport

In voor ADO Den Haag zware tijden knokte de ploeg van trainer Ruud Brood zich vrijdag in een aantrekkelijke en doelpuntrijke wedstrijd in Oss naar een puntendeling tegen TOP. 

Voor het derde deel van een Brabants vierluik bracht Ruud Brood twee spelers in het veld die de Brabançonne mee kunnen zingen: Samy Bourard en de Belgische debutant Hervé Matthys. Twee producten van de Haagse jeugdopleiding bezorgden ADO Den Haag een ideale start. Weggestuurd door Cain Seedorf gaf Sem Steijn een voorzet op maat. Van het granieten voorhoofd van Thomas Verheijdt verdween de bal onhoudbaar in de bovenhoek: 0-1. Vijf minuten later was de stand weer gelijk. Stuy van den Herik scoorde uit een hoekschop. Daarna heroverden de gasten het initiatief. Een uithaal van Vicente Besuijen wist de keeper net te keren. Een Belgische combinatie maakte hem machteloos. Uit een trekbal van Matthys schoot Bourard tussen de benen van de goalie door raak: 1-2. Ook deze voorsprong bleef niet erg lang op het scorebord staan. Tegen een schuiver van Tejan had Luuk Koopmans geen verweer: 2-2. Met die stand konden beide ploegen aan de thee.

Niet lang na de pauze kon Besuijen alleen door een overtreding worden geremd. De vrije trap van Steijn leverde niets op. Uit een prima voorzet van Amar Catic raakte Bourard de bal niet vol. Nadat Verheijdt was vervangen door Dhoraso Moreo Klas, sloeg TOP Oss aan de andere kant wel toe via Stuy van den Herik. 

Nu moest ADO Den Haag in de achtervolging. Brood bracht aanvaller Xander Severina voor Gregor Breinburg en deed vervolgens een beroep op Marius van Mil en Evan Rottier als pinch-hitters. Steijn was dicht bij de gelijkmaker. Na een voorzet van Besuijen werd zijn inzet net verwerkt tot corner. ADO Den Haag gaf niet op en Klas fungeerde als breekijzer. Van meer dan 30 meter afstand joeg hij de bal met orkaankracht in het kruis: 3-3. Na die opsteker ging de Haagse ploeg vol voor de winst. Dat leverde kansen op meer op, maar een winnende treffer bleef uiteindelijk helaas uit.

 


Foto: ADO Den Haag