ADO Den Haag verslaat RKC bij debuut coach Pardew

19 January 2020, 18:56 uur
Sport
mainImage
ANP

De Engelse trainer Alan Pardew heeft succesvol gedebuteerd met ADO Den Haag in de eredivisie. Hij leidde zijn nieuwe ploeg naar een kostbare overwinning in het degradatieduel met RKC Waalwijk: 2-0. Shaquille Pinas en Aaron Meijers kwamen tot scoren. Voor ADO was het pas de tweede thuiszege in deze competitie, na de eerste op 31 augustus tegen VVV-Venlo (1-0).

RKC, dat eerder dit seizoen in Waalwijk ook al van ADO verloor (0-3), kwam door de veertiende nederlaag vaster op de laatste plaats. VVV en de Haagse club hebben nu vijf punten meer.

Pardew had voor zijn Haagse vuurdoop vier debutanten een basisplaats toegekend. Met de nieuwelingen Sam Stubbs, Laurens De Bock, George Thomas en Mick van Buren maakte de thuisclub een redelijke indruk. De eerste grote kans was echter voor RKC, dat met nieuwkomer Tijjani Reijnders aantrad. ADO-doelman Luuk Koopmans kon een treffer van Sylla Sow voorkomen.

Na ruim een half uur sloeg Pinas toe. Hij kopte subtiel raak uit een vrije trap van John Goossens. Na de rust waren beide ploegen vrijwel machteloos. Een overtreding op de doorgebroken Crysencio Summerville kostte RKC een rode kaart, voor Hannes Delcroix, en een vrije trap waaruit invaller Meijers fraai raak schoot: 2-0.


Door: ANP