ADO Den Haag start voorbereiding met 4-0 zege op VELO

9 July 2023, 17:05 uur

ADO Den Haag heeft zaterdag de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op seizoen 2023-2024 gewonnen. In Wateringen won een jeugdig ADO Den Haag met 0-4 van de amateurs van VELO Voetbal. Aanstaande dinsdag is het volgende oefenduel en dan speelt de ploeg van de nieuwe trainer Darije Kalezić tegen H.V.V. Laakkwartier.

In het eerste gedeelte van de wedstrijd gebeurde er niet gek veel. De bal ging bij de bezoekers vrij gemakkelijk van voet naar voet, maar echt grote kansen volgden niet. Het eerste doelpunt viel een beetje gelukkig voor de uitploeg. Onder druk van Finn de Bruin probeerde VELO-verdediger El Amrani de bal weg te werken, maar schoot hij onverhoopt in eigen doel: 0-1. Meerdere kansen volgden elkaar op, onder meer via De Bruin, Velland en Shahaj, echter stond het vizier nog niet op scherp. Struick had dat in de 33e minuut wel. De Indonesisch international trok naar binnen, schudde daarmee een aantal verdedigers van zich af, en schoot beheerst raak in de rechter hoek. Dit was het laatste wapenfeit van de eerste helf

Aan de start van de tweede helft stond een geheel nieuw elftal. Onder andere Nikiema, Siereveld en Komljenovic mochten hun minuten maken op het grasveld in Wateringen. Het spelbeeld veranderde in de tweede helft vrijwel niet. ADO zocht het vijandelijke doel op en in de 64e minuut kopte Belarbi raak en zorgde daarmee voor de 0-3. Vijf minuten voor het einde kreeg ADO Den Haag nog een strafschop. Komljenovic mocht achter de bal gaan staan en stuurde de keeper in de verkeerde hoek: 0-4. Hier bleef het ook bij en zo begint de voorbereiding prima voor ADO Den Haag. Dinsdag is H.V.V. Laakkwartier de volgende oefentegenstander.