ADO Den Haag praat met multimiljonair Nederlof over overname

28 May 2021, 16:28 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad / Rene Dons

ADO Den Haag praat met miljonair Ad Nederlof over een mogelijke overname van de club. ADO is in handen van het Chinese bedrijf United Vansen, maar dat wil af van de club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Clubicoon Martin Jol heeft interesse en zou in gesprek zijn met United Vansen, maar ADO voert zelf gesprekken met een vennootschap rond ICT-ondernemer Nederlof. Hij heeft een geschat vermogen van 120 miljoen euro.

"In reactie op berichten in de media bevestigt ADO Den Haag in gesprek te zijn met een vennootschap van Ad Nederlof over deelname in het aandelenkapitaal van de betaaldvoetbalorganisatie", meldt de club op de website.

ADO Den Haag spande vorige maand een kort geding aan tegen United Vansen, omdat de club recht meende te hebben op 2 miljoen euro. De voorzieningenrechter stelde de voetbalclub in het gelijk. ADO liet vervolgens beslag leggen op de aandelen van grootaandeelhouder United Vansen. Een klein deel van de aandelen zijn in handen van de Stichting Toekomst ADO (houder van het prioriteitsaandeel) en de Vereniging HFC ADO Den Haag (houder van het bijzondere aandeel).

De 65-jarige Jol, die de club ook wil kopen, speelde een groot deel van zijn carrière in Den Haag. Hij werd eind 2019 technisch adviseur bij ADO en tevens hoofd van het zogeheten Technisch Hart. Na de laatste winterse transferperiode trok Jol zich terug. Ondanks alle nieuwe spelers die hij haalde, wist ADO zich niet te handhaven in de Eredivisie.


Door: ANP