ADO Den Haag overtuigend langs NAC Breda: 4-1

17 December 2021, 22:51 uur
© OrangePictures
Thomas Verheydt.

ADO Den Haag won vrijdagavond thuis met 4-1 van NAC Breda. Thomas Verheijdt en Samy Bourard waren beiden twee keer trefzeker voor ADO. NAC, dat dinsdag nog FC Utrecht uitschakelde in de KNVB-beker, deed bij een 1-0-achterstand wat terug via Thom Haye.

FC Volendam heeft de uitwedstrijd tegen Almere City, ondanks een achterstand bij rust, met de nodige moeite weten te winnen. De koploper won met 3-2 in Almere.

Almere was na een half uur op voorsprong gekomen via Lance Duijvestijn, maar in de tweede helft trokken de Volendammers het initiatief naar zich toe. Clubtopscorer Robert Mühren maakte gelijk en via Walid Ould-Chikh en Ibrahim El Kadiri liep FC Volendam uit. Duijvestijn bracht de marge nog terug tot één goal, maar de thuisploeg kon niet meer gelijk maken.

Alex Pastoor werd onlangs door Almere City benoemd tot hoofdtrainer, maar hij zat nog niet op de bank. Pastoor begint pas na de winterstop. Tim Bakens neemt het tot die tijd over.

FC Volendam, dat dit seizoen pas één keer verloor, kwam op 45 punten na twintig duels. Excelsior heeft 4 punten minder, maar wel nog een duel tegoed. Excelsior speelt zaterdag uit tegen FC Dordrecht, dat laatste staat. ADO Den Haag staat met 38 punten uit 20 wedstrijden op een vierde plaats. De Hagenaars hebben één punt minder dan FC Emmen dat de derde plaats inneemt.