ADO Den Haag ongelukkig tegen VVV Venlo

23 January 2024, 09:32 uur
ADO Den Haag/Angelo Blankespoor
Henk Veerman.

ADO Den Haag, de nummer 3 van de ranglijst, leed maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie een 2-1-nederlaag bij VVV-Venlo. De inhaalwedstrijd, die vrijdag werd afgelast omdat het veld onbespeelbaar was, kende een spectaculaire openingsfase. ADO-spits Henk Veerman miste een strafschop, waarna Elias Sierra de 1-0 van VVV maakte. Jort van der Sande bracht de bezoekers 3 minuten later weer langszij, maar Rick Ketting tekende voor rust voor de 2-1 van de thuisploeg.

Roda JC, de nummer twee, heeft het gat met koploper Willem II teruggebracht tot 6 punten. De nummer 2 van de ranglijst was in het eigen stadion met 3-0 te sterk voor FC Eindhoven. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Roda, dat in de laatste twee duels gelijk had gespeeld, had geen enkel probleem met middenmoter Eindhoven. Matisse Didden knikte in de 16e minuut een vrije trap van Walid Ould-Chikh binnen voor de 1-0. Enrique Peña Zauner verdubbelde 10 minuten later de voorsprong na een mooie individuele actie, waarna Ould-Chikh nog voor rust profiteerde van geknoei achterin bij de bezoekers, 3-0..

Dordrecht kon niet profiteren van de nederlaag van ADO. De subtopper ging door uitblinker Ernest Poku hard onderuit bij Jong AZ: 5-1. De 19-jarige Poku was goed voor drie doelpunten en twee assists. Ruben van Bommel en Mexx Meerdink maakten de andere treffers. De Graafschap versloeg Jong PSV (4-2), dankzij doelpunten van Xandro Schenk, Tristan van Gilst (twee) en Mimoun Mahi. FC Groningen boekte een 1-0-zege bij Jong Ajax na een vroege goal van Thom van Bergen.