ADO Den Haag kan ondanks puntenaftrek periodekampioen worden

30 September 2021, 14:18 uur
Sport
mainImage
ANP

ADO Den Haag kreeg dit seizoen al twee keer 3 punten aftrek van de licentiecommissie, maar desondanks kan de ploeg van trainer Ruud Brood vrijdag periodekampioen worden in de Keuken Kampioen Divisie. De puntenaftrek geldt alleen voor de eindstand van de competitie en wordt niet doorberekend in de periodestand, laat een woordvoerder van de KNVB desgevraagd weten.

ADO Den Haag heeft na acht wedstrijden 16 punten, evenveel als Excelsior dat op basis van een beter doelsaldo (+9 tegen +5) aan kop gaat in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste periode wordt vrijdagavond afgesloten met de negende speelronde. ADO speelt in Maastricht tegen MVV, terwijl Excelsior het in Breda opneemt tegen NAC. Alle wedstrijden beginnen tegelijkertijd om 20.00 uur. De periodekampioen verzekert zich van deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie.

De licentiecommissie betaald voetbal heeft ADO Den Haag voor straf al twee keer 3 wedstrijdpunten in mindering opgelegd, omdat de financieel noodlijdende club de begroting niet op orde heeft. ADO, dat vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie, tekende beide keren beroep aan. Onlangs diende de eerste beroepszaak, tegen de straf uit augustus. Zolang de procedure loopt, behoudt ADO alle behaalde punten.

ADO Den Haag dreigt vanwege de financiële problemen zelfs failliet te gaan en de proflicentie te verliezen. De club is nog altijd in handen van het Chinese bedrijf United Vansen. Achter de schermen wordt al maandenlang gewerkt aan een verkoop van de club, maar vooralsnog ligt er geen ondertekend akkoord met een partij die ADO wil redden.


Door: ANP