ADO Den Haag in verlenging onderuit bij RKC Waalwijk

18 January 2022, 21:49 uur
Orange Pictures
Sem Steijn.

Vooral dankzij Jens Odgaard heeft RKC Waalwijk de kwartfinales bereikt van de KNVB-beker. De Deen viel in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag na ruim een uur in. Met drie treffers, één in de reguliere speeltijd en twee in de verlenging, was Odgaard de gevierde man bij de Brabantse club: 4-2.

Na ruim een kwartier opende Roy Kuijpers namens RKC de score. De 22-jarige nieuwkomer speelde zichzelf knap vrij en schoot daarna doeltreffend in (1-0). Kuijpers verruilde begin december FC Den Bosch, waar hij op amateurbasis speelde, voor RKC. Hij debuteerde enkele dagen later als invaller in de thuiswedstrijd tegen NEC (2-1) met het winnende doelpunt.

De gelijkmaker van ADO viel in de 26e minuut uit een hoekschop, waarbij de bal via het achterhoofd van Boy Kemper op de paal belandde waarna RKC-keeper Issam El Maach het speeltuig in eigen doel werkte (1-1). Vlak voor de rust kwam Thomas Verheydt tot scoren met een subtiele voetbeweging uit een vrije trap van Sem Steijn (1-2).

Met een afstandsschot, waarop doelman Luuk Koopmans zich verkeek, zorgde Odgaard een kwartier voor tijd voor 2-2. De ADO-keeper moest zich in de 105e minuut opnieuw gewonnen geven bij een uithaal van de Deen: 3-2. Met een fraaie boogbal bekroonde Odgaard zijn trefzekere invalbeurt: 4-2.