ADO Den Haag huurt Henri Koudossou van FC Augsburg

18 July 2023, 20:57 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag/Angelo Blankespoor

Voetballer Henri Koudossou wordt door ADO Den Haag tot het einde van het seizoen gehuurd van de Duitse voetbalclub FC Augsburg. De 23-jarige multifunctionele vleugelspeler sluit per direct aan bij de spelersgroep van trainer Darije Kalezic.

Koudossou, geboren in München, speelde in zijn jeugd bij het Duitse FC Ismaning en FC Memmingen om vervolgens in 2018 de overstap te maken naar SV Pullach. In 2020 speelt Koudossou zich in de kijker bij FC Augsburg en maakte hij de overstap naar de voetbalclub uit Beieren. In twee seizoenen voor het tweede elftal van Augsburg was Koudossou, die de hele rechterflank kan bestrijken, bij negentien doelpunten in 38 wedstrijden betrokken. Hierna volgde een huurperiode bij SC Austria Lustenau, een club uit de hoogste Oostenrijkse voetbalcompetitie. Koudossou tekende vorig jaar een contract tot medio 2025 bij FC Augsburg.

"Henri heeft in het verleden op verschillende posities op de rechtervleugel gespeeld. Dit maakt hem een bruikbare speler en een welkome versterking voor de selectie", zegt technisch directeur Joris Mathijsen van ADO Den Haag. "We zullen er alles aan doen om hem hier thuis te laten voelen."

Tekst gaat door onder foto.

Foto: ADO Den Haag/Angelo Blankespoor

Ambities

Henri Koudossou noemt de overstap naar Nederland "de juiste keuze op dit moment". “Ik wilde me graag zo goed mogelijk verder ontwikkelen. De gesprekken met de club trokken mij over de streep. Hier denk ik mooie stappen te kunnen zitten en wil ik graag helpen de ambities van de club waar te maken. Ik heb veel zin om hier te starten en met iedereen kennis te maken.”