ADO Den Haag en Giovanni Franken per direct uit elkaar

25 January 2024, 15:31 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

ADO Den Haag en Giovanni Franken nemen per direct afscheid van elkaar. Volgens de club is “na goed overleg” besloten een punt te zetten achter de samenwerking. De 44-jarige oefenmeester was bezig met zijn vijfde seizoen in dienst van de Haagse club. Zijn contract liep nog tot 1 juli.

In 2019 tekende de voormalig bondscoach van Aruba een contract bij ADO Den Haag en kreeg hij het team Onder 15 onder zijn hoede. Met dit team promoveerde hij naar het hoogste niveau van de leeftijdsklasse. Het jaar daarna werd Franken trainer van Onder 18, waarna hij het jaar erna assistent-trainer werd bij de hoofdmacht, dat toen onder leiding stond van Ruud Brood.

Nadat in 2022 de wegen tussen hoofdtrainer Ruud Brood en ADO Den Haag scheidden, werd Giovanni Franken ad interim hoofdtrainer tot het einde van het seizoen. In die periode loodste de voormalig profvoetballer ADO Den Haag naar de finale van de play-offs om promotie. Sinds afgelopen seizoen stond Franken aan het roer van Onder 21.

“Een geweldige rit"

“ADO Den Haag is voor mij een periode geweest van onschatbare waarde voor mijn verdere professionele ontwikkeling”, laat Franken in een reactie weten. “Ik koester elke leerzame ervaring die ik heb opgedaan zowel als trainer, als op persoonlijk vlak als mens. Nu is de tijd gekomen om vooruit te kijken, nieuwe inspiratie op te doen en mijn perspectieven te verbreden en te kijken naar een nieuwe toekomst.”

Nieuwe trainer O21

De positie van hoofdtrainer van de Onder 21 zal ingevuld worden door Ervin Lee. Ervin maakt de overstap vanuit de Onder 17 van ADO Den Haag waarmee hij het kampioenschap behaalde.