ADO Den Haag en Excelsior bovenaan in eerste divisie

25 September 2021, 09:44 uur
ADO Den Haag
Ruud Brood.

ADO Den Haag en Excelsior zijn vrijdagavond Jong AZ gepasseerd op de ranglijst. De Rotterdammers wonnen met 3-0 van Jong PSV door twee treffers van Thijs Dallinga en een van Couhaib Driouech. ADO versloeg in eigen huis Roda JC met 2-0. Sem Steijn en Vicente Besuijen waren de doelpuntenmakers. Beide ploegen hebben 16 punten, maar Excelsior staat met een beter doelsaldo bovenaan. En voor ADO Den Haag dreigt nog een straf van zes punten vermindering vanwege het niet aanleveren van een sluitende begroting bij de KNVB.

ADO kwam na enkele minuten al met 1-0 voor. Thomas Verheydt bediende Sem Steijn, die van buiten de zestien op doel schoot. Amir Absalem veranderde bal van richting waardoor Rody de Boer het nakijken had.

Er was nog geen half uur gespeeld toen ADO op 2-0 kwam. Rody de Boer kreeg de bal uit een hoekschop niet onder controle, keerde het schot van Boy Kemper, waarna Vicente Besuijen de bal over de doellijn tikte.

In de tweede helft had de thuisclub het moeilijker. Roda JC werd sterker en kreeg ook meer kansen, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Het team van trainer Ruud Brood was effectiever en hield met een 2-0 overwinning de punten in eigen huis.