ADO Den Haag blijft in en tegen Eindhoven steken op 1-1

19 September 2023, 14:57 uur
Sport
mainImage
ANP
Darije Kalezić.

Na drie gewonnen wedstrijden op rij was het op maandagavond 18 september, in alweer de zesde competitiewedstrijd van het seizoen, treffen met FC Eindhoven. Het lukte ADO Den Haag niet om de ongeslagen reeks van de Eindhovenaren te doorbreken en moest het, ondanks een sterke tweede helft, genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. 

ADO Den Haag moest het in Eindhoven doen zonder keeper Hugo Wentges, hij liep afgelopen vrijdagavond in Groningen een zware knieblessure op. Zodoende mocht Nikiema aantreden als sluitpost van de geel-groenen. Tegelijkertijd was het ook het weerzien met twee oude bekenden: Evan Rottier en Joey Sleegers vormden samen onder andere de aanval bij de Eindhovenaren. 

Na bijna 20 minuten spelen mocht Nikiema voor het eerst echt in actie komen. Een knappe redding op een snoeihard schot van Kökcü in de linkeronderhoek voorkwam dat de ploeg van Darije Kalezic op achterstand kwam. Niet veel later moest ook Waem verdedigend ingrijpen, zodat Rottier niet oog-in-oog kwam te staan met Nikiema. Diezelfde Rottier deed ADO Den Haag een paar minuten later wel pijn. Uit een voorzet van Amevor schoot de oud ADO-er van dichtbij binnen. De bezoekers leken door de treffer tegen van slag te zijn, was het niet dat Veerman de bal nog geen twee minuten later van de lijn kopte, nadat Nikiema daarvoor ook al had ingegrepen. ADO Den Haag werd het resterende deel van de eerste helft teruggedrongen en kon nog maar enkele keren er onder uit voetballen, totdat Veerman – met het hoofd - uit een vrije trap van Van Mieghem ADO Den Haag op gelijke hoogte bracht: 1-1! Diezelfde situatie deed zich een minuut later weer voor. Dit keer was het Asante die zijn hoofd tegen de bal zette uit een vrije trap van wederom Van Mieghem. Helaas had hij minder succes en zag zijn inzet op het dak van het doel verdwijnen.

De ploeg van ADO Den Haag-trainer Darije Kalezić kwam in de tweede helft niet tot nauwlijks meer in gevaar en bleef geduldig zoeken naar de mogelijkheden. Asante kreeg nog enkele kansen maar zag zowel zijn kopbal, na een verre inworp van Van Hintum, en zijn gerichte schot in de linkeronderhoek gekeerd worden door Brondeel. Na een rustig half uur voor doelman Nikiema, moest hij opnieuw zijn waarde bewijzen en hield, met twee goede reddingen, ADO Den Haag op de been. Vlak voor tijd had Veerman de kans om zijn tweede van de avond te maken en daarmee ADO op voorsprong te zetten, maar door goed keeperswerk van Brondeel, bleef de score ongewijzigd: 1-1.