ADO Den Haag-trainer (vrouwen) Polak geopereerd aan blaaskanker

10 April 2022, 12:23 uur
Sport
mainImage
ANP

Oud-voetballer en hoofdtrainer van de vrouwen van ADO Den Haag, Sjaak Polak, heeft onlangs een operatie ondergaan omdat hij aan blaaskanker lijdt. De 46-jarige Polak kreeg afgelopen week van zijn artsen goed nieuws. "Ze hebben geen andere cellen gevonden op een bepaalde plek, nu is het herstellen en wachten tot ik over vier maanden weer een scopie krijg", zei Polak in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Hopelijk is het dan allemaal weggebleven. Daar hebben we goede hoop op, dus ik kan fris en fruitig doorgaan."

Polak voetbalde voor onder meer Excelsior, FC Twente, Sparta Rotterdam en ADO Den Haag. De Hagenaar is nu hoofdtrainer van de vrouwenploeg van ADO, die op de vijfde plek staat in de Eredivisie Vrouwen. Polak ontbrak onlangs op de bank bij de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, volgens ADO vanwege "medische redenen". Polak vertelde op tv dat een tijdje geleden blaaskanker bij hem was geconstateerd.

"Ik mag van geluk spreken dat ik hier aan tafel kan zitten. Dat had ook anders kunnen zijn", aldus Polak. "De afgelopen weken zijn wel pittig geweest, een hel. Al die onderzoeken zijn niet prettig en ik heb ook chemo gehad. Maar goed, je moet erin mee."