ADO De Haag lijkt al op het 'ADO Den Haag van Stanley Brard'

10 September 2022, 12:34 uur
PR
Stanley Brard.

Aan de wedstrijd tussen ADO Den Haag en Jong AZ hebben beide ploegen één punt overgehouden. Nadat ADO Den Haag met een 1-0 voorsprong door Joël Zwarts de kleedkamers opzocht ging draaide jong AZ de wedstrijd om. Dankzij een late gelijkmaker van Amar Catic hield ADO Den Haag in ieder geval nog een punt over aan het treffen.

In de 80e minuut maakte Mario Bilate voor het eerst zijn opwachting voor ADO Den Haag in een thuiswedstrijd. Toen stond de 1-1 (na gelijkmmaker Allouch van Jong AZ) nog op het scorebord. Ondanks alle Haagse inspanningen dreigde het zeven minuten voor het einde toch nog fout te gaan voor de ploeg van de weinig succesvolle trainer Dirk Kuyt. Buurmeester had alle ruimte om te schieten vanaf de rand van het strafschopgebied en zorgde met een geplaatst schot voor de 1-2. Het werd stil in Den Haag hierdoor en er was, mede vanwege de rode kaart, weinig hoop meer dat het nog gekanteld kon worden.

Uiteindelijk was het Bilate die in één moment toch belangrijk was. Met lange passen stak hij het middenveld over om vervolgens hard op doel te schieten. Zijn inzet kon nog gekeerd worden maar in de rebound was het de eveneens ingevallen Catic die de gelijkmaker binnenschoot: 2-2.

Voor het Haagse publiek was de 2-2 niet voldoende na een erbarmelijke slechte wedstrijd. Het ADO Den Haag begint van Dirk Kuyt begint op dat van Stanley Brard te lijken in het seizoen 2000-2001. Toen eindigde ADO in de eerste divisie op de 16e plaats en waren de verwachtingen ook zo hoog gespannen. Veel supporters zijn bang voor een herhaling van dat seizoen. Zij zwaaiden vrijdagavond met witte zakdoekjes. De Haagse fans willen na zes wedstrijden al van Dirk Kuyt af.