ADO blijft tegen mat Vitesse steken op gelijkspel

1 February 2020, 20:44 uur
ANP
Vitesse-speler Riechedly Bazoer in duel met John Goossens van ADO Den Haag.

ADO Den Haag heeft de 115e verjaardag niet kunnen opsieren met een overwinning. De Hagenaars van coach Alan Pardew bleven thuis tegen Vitesse steken op 0-0. ADO blijft door het punt op de zeventiende plaats in de eredivisie staan. Vitesse blijft zesde.

Vitesse-doelman Remko Pasveer stopte in de tweede helft een strafschop van ADO-aanvaller Tomas Necid en ook diens rebound meteen daarna. Beide ploegen kwamen in de slotfase niet meer tot grote kansen op een doelpunt.

Het geplande vuurwerk wegens de verjaardag van ADO werd wegens harde wind afgelast. De eerste helft van het duel tussen ADO en Vitesse leverde weinig hoogtepunten op. Bryan Linssen zag een subtiel balletje net over het doel verdwijnen. Een hard schot van Riechedly Bazoer belandde op de paal.

ADO werd sterker in de tweede helft. Arbiter Joey Kooij wees na ingrijpen van de VAR naar de stip omdat Danilho Doekhi een overtreding maakte op de inlopende Aaron Meijers. Pasveer stopte de strafschop van Necid met zijn voeten en redde ook de rebound. Even later keerde de doelman een schot van Lex Immers en redde hij opnieuw op de tweede poging van Necid. Een treffer van ADO werd nog afgekeurd wegens buitenspel.