5e gelijkspel voor ADO Den Haag, fans ontevreden, trainer hoort niets

28 September 2024, 10:03 uur
ANP
Darije Kalezic.

ADO Den Haag bleef thuis tegen Jong FC Utrecht steken op 1-1. Lee Bonis scoorde voor de thuisploeg, Rafik El Arguioui maakte gelijk voor de Utrechters. Het was voor de Hagenaars alweer het vijfde gelijkspel. Het Haagse publiek was teleurgesteld, maar trainer Darije Kalezic liet na afloop voor de camera's van ESPN weten niets van de spreekhoren gehoord te hebben.

Excelsior heeft de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie in ieder geval voor een dag overgenomen van FC Den Bosch. De Rotterdammers van coach Ruben den Uil versloegen in eigen huis Jong AZ met 4-2.

Excelsior staat door de zege op 17 punten. Dat is er één meer dan de Bosschenaren, die zaterdag uit tegen Telstar spelen.

Kees Smit zette Jong AZ met een fraai schot op voorsprong in de 6e minuut. Na slordig verdedigen maakte Ro-Zangelo Daal er 2-0 van voor de bezoekers. Excelsior kwam terug doordat het een strafschop kreeg na een overtreding van doelman Daniël Deen op Arthur Zagre. Richie Omorowa zorgde vanaf 11 meter voor de 1-2. Noah Naujoks maakte na de rust met een hard schot de 2-2. Door een blunder van AZ-doelman Deen kon Derensili Sanches Fernandes Excelsior op voorsprong brengen. Hij benutte in de extra tijd ook nog een strafschop na een overtreding op Ilias Bronkhorst.

Volendam

FC Volendam ging in eigen huis onderuit tegen VVV-Venlo. De Limburgers van coach John Lammers wonnen met 4-2, dankzij treffers van Martijn Berden en Rick Ketting en opnieuw Berden in de tweede helft. Henk Veerman en Daniël Beukers scoorden nog voor Volendam. Na kansen op de gelijkmaker voor Volendam, besliste invaller Paul Pöpperl de wedstrijd in blessuretijd met de vierde treffer van VVV.

FC Eindhoven en Roda JC kwamen niet tot scoren (0-0). MVV kwam thuis tegen Top Oss terug van een 2-0-achterstand. Het duel eindigde in 2-2 na treffers van Giovanni Troupée en Joshua Zimmerman voor de Brabanders en Camil Mmaee en Stan Van Dessel in de slotfase voor MVV.