4e editie ITF World Tennis The Hague in Sportcentrum De Rhijenhof

1 April 2022, 16:32 uur
Sport
mainImage

Stichting Burgersdijk Toptennis zal in de zomer voor de vierde keer het ITF World Tennis The Hague organiseren. Van maandag 27 juni tot en met zondag 3 juli is Sportcentrum De Rhijenhof aan de Noordweg wederom het decor voor het internationale toptennistoernooi.

Het ITF World Tennis The Hague is een van de drie internationale toernooien die in de maanden juni en juli in Nederland worden georganiseerd. Naast Alkmaar (week 25) en Amstelveen (week 27) doet het mondiale toptennis in week 26 dus ook Den Haag aan.

Toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk is trots dat hij voor de vierde keer het toernooi mag organiseren. "Het past perfect in de ambitie van onze stichting om in samenwerking met Sportcentrum De Rhijenhof talentvolle tennissers op te leiden. Daar is het toernooi uitermate geschikt voor, het biedt talenten namelijk de kans om ervaring op te doen. We gaan er ook dit jaar weer met zijn allen een groot feest van maken."

Internationale tennissterren

Ook Jacco Eltingh, technisch en commercieel directeur van de KNLTB, is verheugd het toptennis weer in Den Haag neerstrijkt. "We zijn erg trots dat de ITF World Tennis The Hague inmiddels een vaste plek op de toernooikalender heeft", vertelt Eltingh. "Vorig jaar heeft de organisatie lang in onzekerheid gezeten of het evenement wel door kon gaan, maar ook die editie is uiteindelijk zeer succesvol verlopen. Deze zomer zal Stichting Burgersdijk Toptennis, onze gecertificeerde partner, het toernooi in Den Haag voor de vierde keer organiseren. Het is een fantastische promotie voor het Nederlandse toptennis waarbij iedereen, van jong tot oud, ook dit jaar op Sportcentrum De Rhijenhof weer kan genieten van nationale- en internationale tennissterren."

Over de deelnemers aan het graveltoernooi zal de komende weken steeds meer duidelijk worden. Tijdens de laatste twee edities was er bij de dames een Nederlandse winnaar. In 2019 trok Arantxa Rus aan het langste eind en vorig jaar won Quirine Lemoine het toernooi. Bij de heren is het de vraag of Spanjaard Javier Barranco Cosano zijn in 2021 behaalde titel komt verdedigen.