3-1 overwinning voor Quick, Westlandia blijft steken op 1-1

3 October 2021, 16:46 uur
Sport
mainImage

Quick begin zondagmiddag niet goed tegen Dongen, want na 1 minuut stonden de Hagenaars al met 0-1 achter. Het grote voordeel van een vroege achterstand is dat je nog genoeg tijd hebt om deze ongedaan te maken en dat deed Quick. Het duurde echter tot in de tweede helft voordat de thuisclub de stand gelijktrok. In de 57 minuten werd Marc Boshoff gevloerd binnen de beruchte lijnen. Kai van Hese zag zijn strafschop gestopt worden, maar Rachid Bouyaouzan schoot in de rebound raak: 1-1.

Quick ging op jacht naar de voorsprong. De vaste supportersschare moest even geduld hebben, maar in de 82ste minuut was het de ingevallen Rick Burgering die voor de 2-1 zorgde. Even later stelde de invaller de zege veilig: 3-1.

Westlandia kwam in dezelfde derde divisie zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Daarmee deden de Westlanders zich gezien het spelbeeld te kort. Westlandia kwam door Jedsel Markes op een 1-0 voorsprong. Zijn inzet ging via de binnenkant van de paal erin. Daarna was hij ook dichtbij een tweede treffer, maar die bleef uit. Dat was ook in de tweede helft het geval. Westlandia kreeg genoeg kansen om de voorsprong te vergroten. De overwinning leek niet in gevaar te komen totdat Gemert in de 96ste minuut uit een hoekschop scoorde en toch nog met een punt naar huis ging: 1-1.