Voorburgs Dagblad | Ziekenhuis Reinier de Graaf vraagt om respect in campagne
mainImage

Ziekenhuis Reinier de Graaf vraagt om respect in campagne

17 november 2020, 08:50 uur
Rotterdam & Regio, Den Haag & Regio

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft start een campagne onder de naam Respect om mensen ertoe te bewegen zich aan de coronamaatregelen te houden. Na alle waardering tijdens de eerste coronagolf krijgen de medewerkers van het ziekenhuis nu steeds vaker te maken met patiënten en bezoekers die de maatregelen niet opvolgen.

Met de slogan "Wij blijven overeind voor jou! Houd jij je aan de regels voor ons?" hoopt het ziekenhuis de bezoekers en patiënten te bereiken. Vijf zorgprofessionals van verschillende afdelingen vertellen in de campagne waarom zij tot het uiterste gaan om in deze zware coronatijd zelf overeind te blijven. Daarnaast leggen ze het belang van de coronamaatregelen uit en wat het onbegrip dat zij ervaren persoonlijk met hen doet.

De komende weken deelt het ziekenhuis de verhalen op de website en op sociale media met de hashtags #respectvoorelkaar en #samenhoudenwedezorgveilig. Dinsdag is de aftrap van de campagne met een groot billboard voor het ziekenhuis en levensgrote afbeeldingen van de boegbeelden in het ziekenhuis met daarop hun persoonlijke boodschap.

Medewerkers in diverse ziekenhuizen krijgen steeds meer te maken met agressie. Verschillende ziekenhuizen in onder meer Den Haag hebben daarom beveiliging ingezet.


Door: ANP | Foto: ANP